Miksi aloitin bloggaamisen?

Vihdoinkin se tapahtuu! Me mennään naimisiin! Tätä päivää olen odottanut jo useamman vuoden. Odotellessa on ollut tietenkin aikaa katsella hääohjelmia telkkarista ja miettiä jo häiden koristeluja ja kaikkea mahdollista, kun ajatus meitä molempia kuvastavasta teemasta tuli mieleen. Ajatukset ovat muhineet ja odotuttaneet pääosin omassa päässäni, mutta joitain asioita jo tuli kirjoiteltua muistiin, ja somessa vastaan tulleita kuvia laitettua talteen.

Kosinnan jälkeen, aloin jo etsiä enemmän tietoa häiden järjestämisestä ja budjetoinnista. Itse kun vielä opiskelen, oma taloudellinen tilanteeni vaikuttaa suuresti tulevaan budjettiimme, sillä maksamme häämme itse, ja tietenkin puoliksi. Törmäsin nettiä kolutessani ongelmaan, ettei oikeasti pienen budjetin häistä ollut paljonkaan kirjoitettua ja kerrottua tietoa. Suurimmalla osalla budjetit huitelevat niin suurissa luvuissa, ettei meidän perät sellaisia summia kestäisi maksaa yhdestä päivästä! Vaikkakin hääpäivä on sellainen, johon kannattaa panostaa, sillä onhan se yksi tärkeimmistä päivistä omassa elämässä, mutta emme halua kuitenkaan lainaa sitä varten ottaa, jota tultaisiin maksamaan jopa seuraavat viisi vuotta. Niimpä ajatus omasta blogista alkoi muhimaan; voisin kertoa asioista, joista itse haluaisin saada tietoa järjestettäessä oikeasti pienen budjetin häitä. Ajatus sai muhia kolmisen kuukautta, ja tässä sitä nyt ollaan, kirjoittamassa omasta häähumusta muidenkin fiilisteltäväksi!

Millaisia asioita sinä haluaisit kuulla pienen budjetin häistä?


No mikä meille sitten on tärkeintä meidän päivässä? Haluamme, että vieraat viihtyvät, ja että meillä on ihanan rento ja ikimuistoinen päivä. Emme halua tuhlata rahaa turhiin koristeisiin tai härveleihin, sillä yksinkertainenkin voi olla kaunista. Käytetyn tavaran hyödyntäminen on yksi avainsana meidän nuukassa hääjuhlassamme. Ostamme pääosin tavaraa, jota voidaan vielä myydä eteenpäin, sekä käytämme hyödyksi kaikkea, mitä meiltä, tai meidän vanhemmiltamme löytyy kotoa.

Onko sinulla aikomusta hyödyntää jo olemassa olevia tavaroita?


Ota myös seurantaan mun IG tili: @nuukastinaimisiin




Kommentit

  1. Ruoka ja juoma ovat mun mielestä ne tärkeimmät häissä, muttei mekään niihin ajateltu hirveästi rahaa käyttää. Itse olen ajatellut käyttää jo muutenkin kotoota löytyviä muovikukkia ja lyhtyjä koristeluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on myös aikomus panostaa ruokaan. Kun vieraita ei ole tulossa lähellekkään 100hlö (mihin olisi vierasmäärä heilahtanut helposti, jos kaikki sukulaiset serkkuihin asti olisi kutsuttu), jää vähän enemmän valinnanvaraa :)

      Poista
  2. Jes, tällaista blogia olen kaivannut! Me ollaan opiskelijapariskunta ja mennään näillänäkymin naimisiin syksyllä 2022. Vaikka vanhemmilta taloudellista tukea häiden järjestämiseen saadaankin, halutaan pitää budjetti kuitenkin mahdollisimman maltillisena. Ruokaan ja musiikkiin aiotaan panostaa, mutta koristelu ja mm. meidän pukeutuminen on sellaisia osa-alueita, joissa pihistetään. Meidän häihin ei myöskään tule alkoholitarjoilua, koska ollaan itse absolutisteja, joten säästetään siinäkin pitkä penni. Myös ekologisuus on meille tärkeä arvo ja toivon mukaan se tulee myös olemaan edustettuna meidän häissä, nimenomaan käytetyn ja jo olemassaolevan tavaran ostamisella ja hyödyntämisellä. Mahtavaa saada täältä kootusti vinkkejä, kiitos että kirjoitat tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun on muitakin, jotka tälläistä blogia on kaivannut! :) Toivottavasti jotain hyödyllisiä vinkkejä tulet minulta saamaan!

      Poista
  3. Me hyödynnetään pöytäkoristeisiin tyhjiä pilttipurkkeja ja lasipulloja omista jemmoista. joita koristellaan eri juutti nauhoilla ja naruilla sekä myös pitsillä. Niihin Led tuikut alesta ja ulkoa luonnonkukkia. Ruoka tehhään itte. Tarjolle laiton hoitaa 4h tyttöjen cateringpalvelu. Koitama mahdollisimman paljon ostaa juttuja käytettynä ja kyttäämällä roskalavan tarjontaa. Pakon edestä ollaan jouduttu hankkimaan jotain uutena. Juhlapaikka on meille ilmainen joka on kyllä lottovoitto. Kattauksessa käytetään kertakäyttöastioita jotka ovat yllättävän nättejä. Juomalaseina toimii isommat pilttipurkit �� mulla nyt tuli tässä vähän enempikin tekstiä meän tulevista häistä ja ei kovin suoraa vastausta kysymykseen mutta noh ei kait tuo haittaa. Ihana ku tämmönen blogi on nyt olemassa. Mielenkiinnolla jään odottamaan uusia juttuja ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon myös kerännyt lasipurkkeja, joita tulee tuikkukipoiksi! :) Löysin jo roskalavalta led tuikkuja ja ne kävin hakemassa, mutta jälkeenpäin oon tajunnu, että patterit niihin maksaa 1€/kpl, ja 8h palavia tuikkuja saa 50kpl 8 eurolla! Pitää vielä miettiä, että kummin tekee, haluaako pihistää rahasta vai haluaako yhden vaaratekijän pois pöydistä.

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden suosituimmat postaukset

Kaasokosinta

Juhlatilan valinta