Kaasokosinta



Kaason valinta osoittautui omalle kohdalleni vaikeaksi. Minulla ei ole enää sitä kaiken nähnyttä parasta ystävää, sillä edellisen kanssa aloimme kasvaa erilleen pari vuotta sitten, mikä tietenkin harmittaa, olimmehan tunteneet jo yli kymmenen vuotta. Uusia hyviä ystäviä olen kuitenkin saanut opiskelutovereista, mutta en kokenut heidän vielä tuntevan minua niin hyvin, että olisin heitä kaasoksi pyytänyt. Alusta asti minulla oli kuitenkin kaksi ehdokasta; pikkusiskoni sekä mieheni pikkusisko. Heistä toisen valitseminen tuotti unettomia öitä ja sekaisia ajatuksia.

Mitä kaasolta odotan? Haluan, että hän tuntee niin minut, kuin myös mieheni. Samoin myös bestmanin toivoin olevan henkilö, joka minutkin tuntee. Näin ollen he tietävät ja osaavat valita, mistä me voisimme pitää ja mistä emme, jotta häistämme tulisi meidän näköiset. Kaason haluan olevan myös ihminen, joka uskaltaa sanoa oman mielipiteensä, tarpeen tullen myös kaunistelematta. Kaason tulee olla myös määrätietoinen ja jämäkkä, joka osaa pitää lauman naisia kurissa omissa polttareissani! Ystäväni ovat kaikki vahvoja persoonia, joten kaason tulisi tulla toimeen heidän kanssaan. Tähän mennessä kumpikin ehdokas olisi sopiva valinta. Mietin, että pitäisikö vaan valita molemmat, mutta meillä on sen verran pienet häät tulossa, että emme näe järkeväksi pyytää kahta kaasoa ja bestmania. Olin entistä enemmän sekaisin, kun en osannut päättää, kumman minä pyytäisin kaasokseni!

Kuukauden pohdiskelun jälkeen, olin varma valinnastani. Epätoivosta huolimatta, löysin ratkaisevia tekijöitä, ja valinta alkoi heti tuntumaan oikealta. Mieheni sisko on jo naimisissa, joten kokemusta häiden järjestämisestä löytyy. Toinen, ja ehkä se isoin ratkaiseva tekijä oli se, että mieheni on hyvin läheinen siskonsa kanssa, ja hänestä on minullekin tullut kuin sisko. Vaikka oma siskoni on minulle hyvin rakas, ei hän kuitenkaan miestäni tunne ihan niin hyvin, että tietäisi mistä hän pitäisi. Haluan kuitenkin oman siskoni ottaa mukaan esim. hääpuvun valintaan, ja olenkin hänen kanssaan sopinut, että lähden käymään hänen luonaan Tampereella, ja menemme yhdessä etsimässä hääpukuja. <3

Ah, valinta on nyt tehty, mikä fiilis! Haluaisin heti soittaa kaasolle ja kertoa valinnastani, mutta ei! Haluan järjestää hänelle yllätyksen. Haluan että kaaso tuntee itsensä erityiseksi, sillä hän sen ansaitsee. Muistin nähneeni kaasokosintaan liittyen kuvia Pinterestissä. Ja sieltähän niitä löytyikin, aivan ihania ideoita! Tällaisen esimerkiksi löysin:


Lahjapaketti kosintakirjeellä oli ihan mieletön idea! Tämän pohjalta aloin kokoamaan omaa pakettia kaasolleni. Löysin myös tekstejä, joita oli kirjoitettu kaasojen kosintakortteihin. Lähdin siis yhdistelemään eri ideoita, joista muotoutui oma versio kaasoni kosinnasta.

Ensin kortti. Etsin jo netistä askartelutarvikkeita, kun mieleen tuli Ifolor. Kurkkasin, mitä heillä maksaisi yhden kortin tilaaminen. Ja sehän osoittautuikin halvemmaksi vaihtoehdoksi, kuin itse askarteleminen! Aloin siis kaivelemaan erilaisia kuvia, joita korttiin voisi laittaa. Löysin minusta ja kaasosta kuvan, kun olimme laivalla pari vuotta sitten. Se reissu oli ihan mieletön, joten ehdottomasti käytän sitä kuvaa! Pelkästään sen kuvan laittaminen kortin kanteen ei näyttänyt hyvältä, joten aloin koluamaan taas Pinterestiä. Sieltä löysin muutaman ihanan kuvan, joita kortin kanteen liitin meidän kuvan mukaan. Jes, kansi näyttää nyt hyvältä, vielä sisusta ja teksti puuttuu.

Kirjoittelin Wordiin muistaakseni kolmea eri tekstiä yhdistelemällä oman kosintarunon. Vitsit kun siitä tuli ihana, ja näin jo mielessäni, kuinka kaaso siihen tulisi reagoimaan! Ja ei muuta kuin lisäämään teksti kortille. Ilo ei kauaa kestänyt. Kortin sisusta oli tylsän näköinen pelkän tekstin kanssa, eikä tekstin taakse saanut lisättyä mitään taustaa. Menetin melkein toivoni ihanasta kortista, kunnes keksin ratkaisun. Muokkaan tekstin kuvan päälle Canvan avulla! Etsin kivan kuvan tekstin taustalle, ja aloin tekemään Canvalla taikoja. Onneksi olen sen kanssa leikkinyt jo useamman kerran, joten kuvan muokkauksessa ei kauaa nokka tuhissut. Olin tyytyväinen lopputulokseen, ja sitten vain lisäämään kuva korttiin. Kun kuvat oli aseteltu hyvin, laitoin sen tilaukseen. Nyt alkoi jännittämään! Laitan tähän alle ne kuvat, jotka Canvalla muokkasin korttiin:

Kortti tilattu, mutta laatikko puuttuu. Löysin omista paketointitarpeista lahjalaatikon, jonka olen joskus saanut. Hyvä kun olen sen säästänyt! Se oli aivan täydellisen kokoinen, ja se oli valmiiksi päällystetty sopivalla lahjapaperilla. Vielä pitäisi keksiä laatikolle täytettä. Pelkkä kortti ei riitä. Löytämässäni ideakuvassa oli pieni skumppapullo. En sellaista kaasolleni voi ostaa, sillä hän on raskaana. Suklaata sinne ainakin pitää olla, ja tuo vihko oli myös kiva idea. Ja sitten ei muuta kuin kauppaan.

Vihkoa etsiessä mielessä oli ajateltu häiden teema, eli luonto. Vihon tulisi olla jotenkin siihen viittaava, sininen ruutuvihko ei käynyt päinsä sitten alkuunkaan. Kolme kauppaa piti kiertää, ennen kuin löysin sopivan vihon, ja kynän siihen kylkeen. Ostin vielä pienen Geisha-suklaalevyn, mutta jotain vielä haluaisin lahjaan laittaa. Kasvomaski, joku heleyttävä. Ihana rentouttava hetki kaiken stressin ja kiireen jälkeen tuntui hyvältä idealta. Kirjoitin vielä hauskat vinkit jokaisen lahjan päälle Post-it lapulle. Listaan ne tähän alle:

        Suklaa:             Syö tämä kun morsian aiheuttaa liikaa stressiä!
        Vihko+kynä:    Apuvälineet suunnitteluun
        Kasvomaski:    Väsymyksen painaessa ennen suurta päivää, kasvomaski kirkastaa ilmeesi!

Törmäsin Facebookin hääsivuilla mainokseen, jossa oli ihana kaasokoru. Tuollainen oli vielä pakko saada! Laitoin viestin lauantaina, ja koru tuli postissa jo seuraavan viikon keskiviikkona. Essi teki juuri sellaisen korun kuin toivoin! Iso suositus siis Kaasokorulle!

Kuva: Kaasokorulta saatu mesen kautta

Lahja valmiina, nyt pitäisi saada kaason kanssa rauhallinen, kahdenkeskinen ilta. Avuksi pyysin kaason miestä. Olimme menossa perheeni kanssa viettämään raikasta pakkaspäivää kaasoni perheen luo ystävänpäivän viikonloppuna. Lauantaiksi sovimme, että kaason mies alkaa iltapäivällä passittamaan meitä lähtemään kahdestaan saunomaan meidän kotiin. Onneksi kaaso oli heti valmis lähtemään, ei montaa kertaa tarvinnut sanoa! Käytiin kaupassa hakemassa pientä leffaevästä, ja mentiin lämmittämään saunaa. Saunan ja leffan jälkeen oli puhetta vähän kaikesta, sivuttiin myös meidän tulevia häitä. Silloin hain lahjan kaapista, ja toivotin hyvää ystävänpäivää (olihan kello jo yli puolenyön, ystävänpäivän puolella). Kaaso oli ensin ihan paniikissa, ettei hänellä mitään lahjaa minulle ole antaa, naurahdin ja sanoin että tiedän! Hän avasi laatikon ja luki kortin ensimmäisenä. Kyyneliltä ja monilta haleilta ei voitu välttyä, ja tietenkin hän suostui tähän kunniatehtävään! <3 Hän innostui saadusta pestistä niin paljon, että väsymys unohtui, ja alettiin heti keskustelemaan, mitä olin jo tähän mennessä ehtinyt suunnittelemaan.



Oletko jo pyytänyt kaasot tehtäväänsä? Miten sen teit?

Kommentit

Kuukauden suosituimmat postaukset

Juhlatilan valinta

Miksi aloitin bloggaamisen?