Juhlatilan valinta

 Juhlatila on häiden kannalta tärkeä paikka. Tilojen tulee olla riittävän suuret, jotta vieraat mahtuvat sisälle, sekä niiden tulee olla muutoinkin omaan tarkoitukseen sopivat. Jos haluatte perinteiset latotanssihäät, ei kaunis kartano tietenkään ole siihen soveltuva. Moni juhlapaikka on myös moneen tarkoitukseen taipuva. Pikkukylien tunnelmalliset tanssilavat ja juhlasalit muuntuvat koristeluilla monenlaiseen teemaan sopivaksi, kun taas kartano voi olla ilman koristeluitakin jo kaunis, ja pienellä laitolla niihin saa jopa kuninkaallisen tunnelman.

Kuva napattu Googlesta

Aloitimme itse juhlapaikan etsimisen päättämällä vierasmäärän, jotta osaamme etsiä sopivan kokoista tilaa. Vierasmäärä oli ensin noin 60-80 hlö, mutta päädyimme karsimaan vieraslistaa isolla kädellä. Nyt vieraita on tulossa 34 hlö, ja kutsutut ovat kaikki olleet todella tärkeitä ihmisiä meidän elämässämme. Pohdintojen jälkeen emme kokeneet, että monia vuosia sitten viimeksi nähtyjä sukulaisia olisi pakko saada mukaan juhliin, vaikka omassa suvussanikin on järjestetty isoja sukuhäitä, jonne on kutsuttu myös isovanhempien sisaruksia.

Seuraava kriteeri juhlapaikalle oli iso yhtenäinen tila, johon kaikki vieraamme mahtuvat ilman, että olisi seiniä välissä. Esiintymislavalle ei ollut tarvetta, sillä häissämme ei tule olemaan esiintyjää lainkaan. Pieni tila tanssille kuitenkin on hyvä olla, sillä kyllähän sitä nyt tanssittua tulee, kun häissämme lauletaan karaokea, ja iltamyöhään pidetään Spotifyn avulla bileet. Juhlapaikan läheisyydessä halusimme myös olevan yöpymismahdollisuudet, sillä muutamat vieraamme tulevat kauempaa. Lisäksi yöpaikan läheisyys mahdollistaa lasten osallistumisen juhliin, eikä kenenkään tarvitse uhrautua lähtemään lasten kanssa kotiin nukkumaan silloin, kun parhaimmat bileet vasta ovat aluillaan.

Omalta kotiseudultani olisimme saaneet vuokrattua todella edullisesti kauniin vanhan maatilan, jonka kyläseura on muuttanut kokous-/juhlatiloiksi, mutta siellä ei ole yöpymismahdollisuutta. Samoilta seuduilta löytyy myös toinen juhlatila, jossa on yöpymismahdollisuus, mutta epäilimme kuvien perusteella, mahtuvatko vieraamme sinne. Juhlatilan löytyminen osoittautui lopulta vaikeaksi, sillä yöpymismahdollisuuksia ei monessa paikkaa ole saatavilla, jos yrittää saada häät järkättyä alle 3000 eurolla.

____________________________________


Kävimme katsomassa Ylistarossa Kainaston nuorisoseuran tiloja. Päärakennus oli aivan ihanasti remontoitu ja kunnostettu kunnioittaen vanhoja pintoja, jotta rakennuksen ajan henki säilyi. Tunnelma jo ilman koristeita oli todella lämmin ja juhlava, joten hirveän paljon ei olisi tarvinnut koristeita sinne laittaa. Pihasta löytyi myös entisen päiväkodin leikkialue, joka oli juuri muutama vuosi sitten uudistettu, joten lapsille olisi ollut ainakin tekemistä! Lisäksi pihasta löytyy kesäteatterin alue, josta löytyi iso katettu katsomo, ja esiintymisalueen takana aukesi komea peltomaisema. Päärakennuksen vieressä on vanha kyläkoulu, josta löytyi muutama huone yöpyjille. Alue olisi ollut todella hyvä paikka viettää häitämme, mutta ainoa huono puoli oli yöpymispaikkojen puute. Meillä tulee mahdollisesti olemaan jopa 20 henkilöä, jotka jäävät yöksi, joten kaikille ei olisi tila riittänyt, vaikka omia patjoja olisi mukana vienyt.


Toinen paikka jossa kävimme, oli Ilmajoen metsästysseuran tilat Riistavallilla, josta epäilimme vieraidemme mahtumista samaan tilaan. Olen siellä aikaisemmin ollut viettämässä harrastajateatteriporukalla karonkkaa noin 8 vuotta sitten, joten muistikuvat olivat vähän hatarat. Mieheni ihastui paikkaan tietenkin heti! Vaikka alueen läheisyydessä on asutusta, ei sitä huomaa, sillä piha-alueen ympäröi metsä. Päärakennus on vanha suojeluskuntatalo, joka on saneerattu ihan viimeisen päälle. Sisälle mentäessä, tilat olivatkin isommat kuin mitä kuvista sai käsityksen. Seinillä komeilee kaadettujen riistaeläinten päitä; hirvi, peura, lintuja, ja jopa antilooppi! Vaikka itse en metsästyksestä ymmärrä juuri mitään, tuntui paikka heti sopivalta meidän luontoteemaisille häillemme. Ison piha-alueen laidalla komeilee kolme mökkiä ja saunarakennus.  Päärakennuksen vintillä oli myös yöpymistiloja, joten yhteensä alueelta löytyi sänkyjä jopa yli 30 henkilölle! Muutamien tarkennuksien jälkeen päätimme, että vietämme häämme Riistavallilla!



Miten te aloitte etsimään omaa juhlapaikkaanne? Oliko kiikarissa jo valmiiksi jokin tietty paikka, vai etsittekö monta vaihtoehtoa?

Kommentit

Kuukauden suosituimmat postaukset

Kaasokosinta

Miksi aloitin bloggaamisen?